Idealne połączenie smaków. Rozkoszna chrupkość skórki przeplata się ze zmysłową miękkością serowego wnętrza. Żurawina łagodzi mocny akcent sera swym cierpko-słodkim smakiem. Przystawka godna polecenia.
- 1 krążek sera Camembert President
- 1 jajko
- sól i pieprz. bułka tarta
- 50 g płatków migdałowych
- olej do smażenia
Jajko roztrzepać ze szczyptą soli i pieprzu, następnie namoczyć w nim ser, potem w bułce tartej, jeszcze raz w jajku następnie w płatkach migdałowych i smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z żurawiną. Pyszne!
dodane na fotoforum:
kot54 2012-03-04
przepis godny uwagi......
ewci1 2012-03-05
Moge sobie wyobrazic,ze pychotka ,fajny pomysl z platkami migdalowymi.....
Pozdrawiam Ciebie:))
laura5 2012-03-05
witam serdecznie ..dziekuję za odwiedzinki,zyczymy milutkiej oraz cieplutkiej nocy:)
swir57 2012-03-07
apetycznie wygląda
swir57 2012-03-08
POTENCJALNIE TAKI TWÓJ :)
laura5 2012-03-10
My rowniez zyczymy :Milutkiego oraz cieplutkiego weekendu:)z duza iloscia slonka...........Dziekujemy za mile komentarze,goraco Was pozdrawiamy:)
bonga 2012-03-18
pycha, mama robiła wg Twojego przepisu:))
a czy pamiętasz, jak się nazywała ta kawiarnia w Szczawnie?
maria99 2012-04-13
Mam składniki i do dzieła .Dziękuje Pani za przepisy.Pozdrawiam