w przecierze pomidorowym..są przepyszne,na zimno jak i na ciepło...super jako dodatek do mięs itp.
..w moich słoiczkach zamknęłam konkretnie same nóżki z prawdziwków,kapelusze poszły do marynaty,ale mogą być wszystkie jadalne grzybki:)..przepis dostałam jakieś trzy lata temu od pani która czyściła grzybki pod lasem(czekała na resztę rodzinki)..ja zapytałam o przepis na dobrą marynatę a Ona podała mi ten przepis twierdząc że to lepsze niż marynowane....i się kobieta nie myliła...gdy jest nadmiar grzybów to je wtedy robię:)..ale marynowane też lubię:)
PRZEPIS;
grzyby-pokroić i obgotować w mocno osolonej wodzie
5 dużych cebul
1 szklanka oleju
Cebulę pokroić w półplasterki i poddusić na oleju...
1 łyżeczka pieprzu
2 łyżki octu
3 łyżki maggi
1/2 przecieru pudliszki
sól do smaku
dodać do podduszonej cebuli,wymieszać ,dodać odcedzone grzyby.Dusić wszystko razem około pół godziny.Nakładać do słoików i pasteryzować 1 godzinę:)
alex75 2013-10-09
wypróbowane Edyciu i są EXTRA;)dzięki kochana za przepis;)aha marynowane Twoją metodą też zrobiłam;)mąż zachwycony;)