..grzyby duszone:)

..grzyby duszone:)

w przecierze pomidorowym..są przepyszne,na zimno jak i na ciepło...super jako dodatek do mięs itp.
..w moich słoiczkach zamknęłam konkretnie same nóżki z prawdziwków,kapelusze poszły do marynaty,ale mogą być wszystkie jadalne grzybki:)..przepis dostałam jakieś trzy lata temu od pani która czyściła grzybki pod lasem(czekała na resztę rodzinki)..ja zapytałam o przepis na dobrą marynatę a Ona podała mi ten przepis twierdząc że to lepsze niż marynowane....i się kobieta nie myliła...gdy jest nadmiar grzybów to je wtedy robię:)..ale marynowane też lubię:)

PRZEPIS;

grzyby-pokroić i obgotować w mocno osolonej wodzie

5 dużych cebul
1 szklanka oleju

Cebulę pokroić w półplasterki i poddusić na oleju...

1 łyżeczka pieprzu
2 łyżki octu
3 łyżki maggi
1/2 przecieru pudliszki
sól do smaku

dodać do podduszonej cebuli,wymieszać ,dodać odcedzone grzyby.Dusić wszystko razem około pół godziny.Nakładać do słoików i pasteryzować 1 godzinę:)

milan57

milan57 2013-09-26

a cóż to za pyszności?

milan57

milan57 2013-09-27

Re dziękuję za przepis,pozdrawiam.

ewa04

ewa04 2013-09-30

Wypróbuję po najbliższym grzybobraniu,pyszniutko wyglądają:))

lila08

lila08 2013-10-01

super sposób :))) wykorzystam jak będę miała grzyby...

stasia9

stasia9 2013-10-01

Dzięki za umieszczenie przepisu spróbuję...dobrej nocy życzę i pozdrawiam....

izolek

izolek 2013-10-01

Ciekawy przepis.
Może warto wypróbować?
Tylko nadmiaru grzybów nie mam.

bachaa

bachaa 2013-10-08

pyszne są takie grzybki, robiłam w ubiegłym roku

alex75

alex75 2013-10-09

wypróbowane Edyciu i są EXTRA;)dzięki kochana za przepis;)aha marynowane Twoją metodą też zrobiłam;)mąż zachwycony;)

kimeraj

kimeraj 2013-10-14

Też tak robiłam - są pyszne!

dodaj komentarz

kolejne >