jabłka kroimy w cieniutkie plasterki ze skórka , oprószamy cynamonem i wykładamy na blachę z papierem do pieczenia..
Pieczemy w temp. okolo 80stop. 0k.20 min- wszystko zalezy od jabłuszek i grubosci plastrów- ja je szatkuje na małej szatkownicy, w trakcie pieczenia troche je mieszamy drewnianą łyżka ,potrafią przylegać do papieru, ale potem ładnie schną i odklejają się..w zależności od upodobań mozemy je mieć miękkie lub przypieczone , chrupiace..kontrolujmy je w trakcie suszenia.
dodane na fotoforum:
ezbro7 2011-12-29
to jest świetny pomysł,muszę to zrobic,bo moim maluchom nie wolno słodyczy,może im zasmakuje,wspaniałego dnia
gotujmy 2011-12-29
Ooooo widzisz !!! to przepis dla mnie !!!
re:
ja kiedyś tez tak robiłam z tymi ubraniami ale teraz gdy udało mi sie schudnąc drugi raz to juz nie pozwolę sobie na 10 kg na plusie...o nie nie nie bo potem zbyt wiele wyrzeczeń człowieka czeka żeby się pozbyć balastu....
Moj sposób na szczupłą sylwetkę jest taki: wszystko ale z umiarem.
Tak schudłam i w taki sposób mam zamiar utrzymać wagę ... :0)
A Ty jak sobie radzisz z dietkowaniem?
gotujmy 2011-12-29
A te jabłuszka w jakiej temperaturze piec i jak długo ?