SKLADNIKI NA KROKIETY ZE SZPINAKIEM:
ciasto:
1 szklanka maki przennej
1 jajko
1 szklanka mleka
1 lyzka oleju
Farsz:
250 g mrozonego szpinaku
1/2 zabka czosnku ( ja daje wiecej) ale to juz zalezy od smaku
1 jajko
100 g zoltego sera
ponadto:
1 jajko
100 g bulki tartej
olej do smazenia
przyprawy:
sol
pieprz
sposob przyrzadzania krokietow ze szpinakiem:
ciasto:do maki wbic jajko. Wlac mleko, dodac sol oraz olej. Usmazyc nalesniki.
Farsz: szpinak podgotowac z roztartym czosnkiem przez ok 10-15 min i przyprawic.
jajko ugtowac na twardo, obrac i posiekac.
Dodac pokrojony w drobna kosteczke ser oraz jajko i wymieszac.
Farsz rozsmarowac na nalesnikach,zawinac. Obtoczyc w jajku, bulce tartej, podsmazyc.
tola40 2009-08-29
nawet nie wiesz jaka jestem teraz glodna, a patrzac na Twoje smakolyki zal mi odejsc od kompa i zrobic kolacje, chyba tu umre z krokiecikami na ekranie....
otka007 2009-09-05
Świetnie jest dodać zamiast sera żółtego fety ja tak robię ;) a do gotowania szpinaku wrzucam kostkę bulionową :)