CIASTO DROZDZOWE

CIASTO DROZDZOWE

50 dag maki, 4 dag drozdzy, 10 dag cukru , szkl mleka, 10 dag margaryny, jajko, szczypta soli, MASA.; 25 dag poltlustego twarogu , 4 lyzki mleka, zoltko, lyzka cukru, torebka cukru waniliowego, bialko, 20 dag marmolady wisniowej, lyzka czystej wodki. KRUSZONKA.: 20 dag maki, 10gag cukru, 10 dag masla lub margaryny.Make przesiac zrobic dolek wkruszyc drozdze. Wsypac lyzke cukru, wlac letnie mleko ,wymieszac .Odstawic do wyrosniecia na 20 min.Po tym czasie dodac stopiony tluszcz jajko i sol , zagniesc ciasto.Odstawic na 30 min.Szybko zagniesc ulozyc w szerokiej blaszce. Twarog utrzec z mlekiem . Zoltko utrzec z cukrem i cukrem waniliowym,a nastepnie z serem . Bialko ubic na sztywno i polaczyc z masa serowa.Marmolade rozetrzec z wodka .Ciasto w blaszce posmarowac marmolada,na to twarog porobic kleksy,posypac kruszonka .Piec 30-40 min w temp.200°C.

dodane na fotoforum:

alkaa

alkaa 2013-02-17

Pozdrawiam w niedzielne popołudnie...

anetka

anetka 2013-02-17

Sprobowalam :D Zrobic i calkiem calkiem

lila08

lila08 2013-02-17

wygląda apetycznie...:)...Ewuś,przetrzyj obiektyw...masz palce poodbijane...

andula

andula 2013-02-18

Dziękuję za przepis. :) Jestem łasuchem na słodkości i z pewnością wykorzystam przepis.

Pozdrawiam serdecznie. :)

dodaj komentarz

kolejne >