BIGOS Z CUKINII

BIGOS Z CUKINII

Robilam pierwszy raz ,ale powiem ze posmakowal wszystkim .Przepis mam z grupy ale widzialam juz taki sam na garnuszku u Agnieszki

BIGOS Z CUKINII
Przepis mam z grupy na fb i nasza kolezanka Agnieszka tez ma taki sam
2 cukinie
duża cebula
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 sosy myśliwskie\\\\\\\"winiary\\\\\\\"
30 dag kiełbasy zwyczajnej
pieprz,papryka,maga,majeranek
łyżka tłuszczu

Cukinię obrać oczyścić z nasion,pokroić w drobną kostkę.Podlać pół szklanki wody,dusić aż cukinia zmięknie.Na łyżce tłuszczu poddusić posiekaną cebulę z pokrojoną kiełbasą.Dodać do cukinii,dodać też przecier i rozrobiony w szklance wody sos myśliwski.Chwilę razem gotować.Doprawić do smaku majerankiem pieprzem papryką i maga.

Najsmaczniejszy jest odgrzany drugiego dnia..

abore76

abore76 2015-07-26

Cieszę się ,że Twojej rodzince posmakował mi bardziej na drugi dzień. Pozdrawiam.....

ewaiza

ewaiza 2015-07-26

Agnieszka ja wczoraj robilam duzy garnuszek , dzis smaczniejszy to fakt :),ale malo co zostalo tak posmakowal .

ladyf

ladyf 2015-07-26

Ja miałam dzisiaj, ale przepis ciut inny :)

anad60

anad60 2015-07-27

muszę koniecznie zrobić.....kiedyś robiłam
bigos z patisonów....ale u nas ich nie ma
kupowałam na ryneczku w Legnicy

dodaj komentarz

kolejne >