Smalec z bialej fasoli

Smalec z bialej fasoli

Robilam z przepisu Annu Guzik ,nie dodalam tylko sliwki bo akurat nie mialam w domu . Polecam bo smak jest wspanialy
2 szklanki ugotowanej białej fasoli
cebula drobno pokrojona w kostkę
ćwiartka startego bez skórki jabłka.
Sól i pieprz,
Ziele angielskie
Przyprawa do mięs pieczonych
Suszony majeranek i lubczyk
Olej rzepakowy
Śliwki wędzone lub suszone

Cebulę smażymy na oleju rzepakowym z przyprawami: solą, pieprzem, zielem angielskim majerankiem i lubczykiem. Jak się zeszkli dorzucamy jabłko. I jeszcze chwilę smażymy aż jabłko zmięknie. Fasolę moczymy wcześniej w wodzie przez 8 godzin, potem gotujemy do miękkości. Ugotowaną fasolę wrzucamy do blendera. Wyławiamy ziele angielskie z patelni. Do tego dorzucamy masę fasolową. I jeszcze chwilę podsmażamy. Ściągamy z ognia. Jeszcze sprawdzamy czy nie trzeba przyprawić.

jokam

jokam 2016-01-15

nooo...
właśnie niedawno moja córka mi o tym cudzie opowiadała...
trzeba będzie poczynić...

babcia1

babcia1 2016-01-15

no kurcze może być super!!

lilka13

lilka13 2016-01-15

musze sprobowac, lubie jedzenie wegetarianskie :)

anulkaz

anulkaz 2016-01-15

Wygląda pięknie:)

ewaiza

ewaiza 2016-01-15

polecam bo jest pyszny

jmania

jmania 2016-01-15

Iza u Ciebie zawsze jakieś pyszne nowości...

lila08

lila08 2016-01-15

przepyszny jest :) uwielbiam ...

alisha

alisha 2016-01-15

Chyba też zrobię

vip54

vip54 2016-01-15

takiego smalcu jeszcze nie jadłam

astra40

astra40 2016-01-15

Wygląda zachęcająco:)

maria10

maria10 2016-01-15

..... chyba spróbuję bo takiego smalcu jeszcze nie jadłam..... pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku na jutro:)))))

niusia1

niusia1 2016-01-15

wow! a ty co wymyśliła? i faktycznie smak smalcu ma?

kris13

kris13 2016-01-15

O! coś nowego ;):)

niusia1

niusia1 2016-01-15

re; no to muszę zrobić - dziękuję;

andula

andula 2016-01-16

No proszę, kolejna nowość u Ciebie z którą i ja spotykam się po raz pierwszy.
Dziękuję Izo :)

alkaa

alkaa 2016-01-17

dzięki za przepis - będę robić...

ewa08

ewa08 2016-01-22

Coś niezwykłego, muszę spróbować :)

dodaj komentarz

kolejne >