PACZKI Z SAMYCH BIALEK

PACZKI Z SAMYCH BIALEK

Mam tyle bialek ze do Swiat musze wykorzystac i dzieki naszej Ani Anna Sapieżyńska mam juz pomysl zeby pozbyc sie . Cieple polukrowane paczki mroze , rano wyciagam takiego prosto z zamrazarki i biore do pracy ,zanim dojade to mamswiezy odmrozony paczek do goracej kawy .Ja robilam z 13 bialek , maki dalam okolo 1.5 kg

PRZEPIS

PĄCZKI Z BIAŁEK przetestowane kilka minut temu przeze mnie. Ogłaszam że są puszyste i bardzo smaczne zdecydowanie miejsce na podium wg konsystencji i smaku potem jeszcze powciskam dżemu. Przepis znaleziony w necie

2,5 szklanki mąki pszennej, pójdzie więcej

220 ml mleka

25 g drożdży

3 łyżki cukru

3 białka ubite na sztywno ze szczyptą soli

3 łyżki oleju u mnie 2 łyżki masła

Mleko, cukier i masło rozpuscilam, ostudziłam i wkruszyłam drożdże. Do miski wsypałam mąkę na początek 2,5 szklanki. Wlałam mleko z drożdżami, przełożyłam pianę z białek i mikserem z hakami kręciłam ciasto aż dokładnie połączy się. Potem dosypując mąkę ostrożnie zagniotlam elastyczne lekko klejące się ciasto. Zrobiłam 14 pączków, położyłam na deskę obsypaną mąką i przykryłam ścierką kuchenną na 45 minut. Smażyłam na złoto z obu stron w głębokim tłuszczu. Puszyste jak chmurki da się .ANIA DZIEKUJE

astra40

astra40 2020-03-01

Mniam.....Coś pysznego! Rarytasy!

babcia1

babcia1 2020-03-01

o nawet fajny przepis!!

prince8

prince8 2020-03-01

Witam bardzo serdecznie ,,, promykami Wiosny i miłej Niedzieli życzę ,,, udanego dniaaa

maria10

maria10 2020-03-01

.... wyglądają bardzo smakowicie.... pięknie wyrośnięte..... tylko smaczności życzyć.... zbiorę się i też usmażę..... pozdrawiam Izuś.... u Ciebie zawsze są wspaniałe przepisy..... :))))))

anad60

anad60 2020-03-01

Apetyczne i piękne te pączusie.....zjadła bym *;*

milka69

milka69 2020-03-01

Wyszły pyszne i mają obwódkę :-):-)

mis20

mis20 2020-03-01

Superowe! pysznie wyglądają.. musze zrobić..! :-)))

krysty9

krysty9 2020-03-02

nigdy takowych nie robiłam, bo mamusia nauczyli że do pączków tylko same żółtka. Ale moja znajoma smażyła kiedyś pączki na białkach i bardzo chwaliła je. Muszę się skusić i usmażyć, bo wyglądają cudownie

adam24l

adam24l 2020-03-02

Smacznego

marty

marty 2020-03-03

dzięki za świetny przepis … pozdrawiam ciepło !

stasia8

stasia8 2020-03-04

Zawsze robiłam z żółtek z dodatkiem jednego całego jajka...ale te wyglądają wspaniale...muszę kiedy wypróbować...a co do zamrażania to ja tak robię już od dawna z nadwyżką ciasta lub drożdżówek...nic nie tracą na smaku

dodaj komentarz

kolejne >