kapustka czerwona kiszona na bazie wody mineralnej.
KAPUSTA PO CHINSKU---sklad---2 kg kapusty poszatkowac cieniutko.posolic trzema lyzeczkami soli i zostawic na ok 1 godz.potem dodac---3/4 szkl cukru,,1 szkl oleju,,1/2 szkl octu,,2 szkl wody gazowanej. wszystko wymieszac i wlozyc do sloiczkow i do lodowki..ta kapustka moze stac do miesiaca czasu.. jest smaczna zarowno do obiadu, jak i dodatek do innych posilkow..Wsrod moich znajomych i rodziny jest ten przepis akurat na topie.. Polecami Wam ten przepis jest od pani , ktora pracuje w chinskiej restauracji--tak tam robia wlasnie.mozna jesc prosto ze sloika,, ale tez uzyc do surowki z marchwia, porem, oliwa..itp.. nie zawsze mamy kapuste w domu , a jak zrobimy to mamy jakby baze na surowke.. Ps.Od siebie dodam,ze chyba to znam ..ze sklepu :)) i jesli to ten przepis co mysle to bedzie dobra z zielona albo zolta papryka cieniutko pokrojona :)
evita 2012-10-15
Ładne słoiczki... zaciekawił mnie ten przepis z wodą mineralną...
miłej reszty dnia życzę, pozdrowienia zostawiam...
graza 2012-10-15
wyprobuje:)
pozdrawiam Ewuniu
evita 2012-10-15
Ewuś dziękuję że podzieliłaś się przepisem, muszę zrobić...
miłego wieczorku życzę...
toby21 2012-10-16
bomba witaminowa w słoiku zamknięta , przyda się na słotne dni , pozdrawiam
tenia45 2012-10-16
Bardzo lubie czerwona kapuste jako dodatek...pycha.
Pozdrawiam z jesienną nostalgii nutką,bo ponuro u mnie,
ale dla Ciebie niech wyjdzie słonko i radosc w sercu zagosci:))
msciwa 2012-10-16
same witaminki Ewuniu--dziękuje..
Pozdrawiam cieplutko
Cieszmy się kolorami,smakami,
zapachami jesieni
i...Swoją obecnością...
alemark 2012-10-16
fantastyczny przepies... chyba wyprobuje...
Radości i uroków złotej jesieni, bezwietrznej pogody za oknem i w sercu, ciepłych promyków słoneczka
i pozytywnych myśli na nowy tydzień...
Pozdrawiam gorąco :)
jagoda8 2012-10-16
Ewuniu i ja muszę zrobić taka sałatkę bo lubimy-dziękuje za podpowiedż-pozdrawiam Ciebie serdecznie.