420 gr maki
50 gr mielonych migdalow
120 gr cukru pudru
150 gr miodu
50gr masla
2 jajka
szczypta soli
1 lyzeczka cukru z naturalna wanilia
1plaska lyzeczka sody
1 lyzeczka kako
2 lyzki przyprawy do piernika
Maslo ,miod i cukier waniliowy podgrzac i rozpuscic,wszystkie suche skaldniki wymieszac dodac jajka i wlac przestudzona mase miodowa,wyrobic ciasto,zawinac w folie i conajmniej na 12 godzin do lodowki,po tym czasie ciasto podzielic na 3 czesci i kazda rozwalkowac na grubosc ok 5 mm
Piec w tem ok 190 stopni ok 8 min zalezy od piekarnika,ale nie piec zbyt dlugo bo beda twarade....
dodane na fotoforum:
evita 2013-12-10
Tylko jeść... przepyszne...
wieczorne pozdrowienia ślę... spokojnej nocy Ewuś... :)
oliwkaa 2013-12-10
Wyglądaja cudownie a podane juz tak pieknie, świątecznie !!! jesteś niesamowita Ewuniu !!! cudo,cudo !!!
kimeraj 2013-12-10
Uwielbiam! Ewciu, będzie przepis? Plis, plis, plis, plis.......może za mało plis?
Serdeczności ślę :)
listek 2013-12-10
Pyszne - i do tego herbata z cytryna.
danutaw 2013-12-10
Pięknie wyglądają te Twoje " Katarzynki", jak te z Torunia !
Super ! Aż u mnie pachnie , ja uwielbiam te zapach ...)
Ewuniu, ja też proszę o przepis !!!!
Pozdrawiam i życzę dobrej nocy :) Pa
magdabo 2013-12-11
Idealnie Ci wyszło ... brawo !
deniska 2013-12-11
To pierniczkowe prace zakończone..
Wspaniałego dnia z uśmiechem i garścią
szczęścia dla Ciebie... Serdeczne pozdrawiam...
danka1 2013-12-11
ale pysznotki
halinag 2013-12-12
powaliły mnie na kolana te katarzynki,żeby tak jeszcze przepis był ach! jakie cudne,równiuteńkie:))