gołąbki :-)

gołąbki :-)

na razie zawijam...skończyły mi się miękkie liście i muszę chwilkę poczekać, aż zaparzy się reszta...

w środku, jak to w gołąbkach świeżo zmielona karkówka, ugotowany ryż, zeszklona cebulka i przyprawy...czyli sól, pieprz, dużo majeranku i dodaję jedną z moich ulubionych przypraw Knorr do mięs...

lajona

lajona 2015-11-14

U mnie też dzisiaj gołąbki :)

lajona

lajona 2015-11-14

I jak? Który lepszy?;) Dodam, że mam z takiej samej kapusty, chociaż zazwyczaj z włoskiej robię:)

baygel1

baygel1 2015-11-14

Pysznie !

eleonor

eleonor 2015-11-14

Ja nie podsmażam; wolę słodką kapustę

baygel1

baygel1 2015-11-14

Re ; moja mama dusiła .... też były pyszne .... ale ja jednak wolę upieczone :) i mama teraz też lubi :)

kimeraj

kimeraj 2015-11-14

Uwielbiam do tego stopnia, że robiąc gołąbki zjadam farsz......

davie

davie 2015-11-14

Bardzo lubię gołąbki,
moja babcia była specjalistką w ich robieniu...:)

pantoja

pantoja 2015-11-17

Zawsze robię duszone, są lżej strawne niż przypiekane. Dobre są też z kaszą jęczmienną zamiast ryżu. Postne robię z kaszą gryczaną, cebulą, jajkiem, przyprawami i grzybkami. Całość w sosie grzybowym. Są pyszne podprawione śmietanką.....

dodaj komentarz

kolejne >