na razie zawijam...skończyły mi się miękkie liście i muszę chwilkę poczekać, aż zaparzy się reszta...
w środku, jak to w gołąbkach świeżo zmielona karkówka, ugotowany ryż, zeszklona cebulka i przyprawy...czyli sól, pieprz, dużo majeranku i dodaję jedną z moich ulubionych przypraw Knorr do mięs...
lajona 2015-11-14
I jak? Który lepszy?;) Dodam, że mam z takiej samej kapusty, chociaż zazwyczaj z włoskiej robię:)
eleonor 2015-11-14
Ja nie podsmażam; wolę słodką kapustę
baygel1 2015-11-14
Re ; moja mama dusiła .... też były pyszne .... ale ja jednak wolę upieczone :) i mama teraz też lubi :)
pantoja 2015-11-17
Zawsze robię duszone, są lżej strawne niż przypiekane. Dobre są też z kaszą jęczmienną zamiast ryżu. Postne robię z kaszą gryczaną, cebulą, jajkiem, przyprawami i grzybkami. Całość w sosie grzybowym. Są pyszne podprawione śmietanką.....