schab po rusku...

schab po rusku...

smaczna alternatywa dla tradycyjnie smażonego schaboszczaka...
zainspirowała mnie moja Ulubiona Xaviera :-)

smak daje cebulka z majonezem...a wiadomo, że wieprzowina lubi cebulkę... można tu dołożyć więcej sera...będą jeszcze smaczniejsze...:-)

czekają na *wejście* do piekarnika...

w załączeniu link...
https://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/10/schab-po-rusku-wg-aleex.html

krak69

krak69 2016-11-06

Re : Prosta rada , należy więcej kalorii " spalać " , a mniej ich konsumować .

adamowa

adamowa 2016-11-06

Bardzo ciekawe polaczenie ...musze kiedys sprobowac :) A Tobie Ewus smacznej niedzieli :)

krak69

krak69 2016-11-06

Re : Oni chyba są stałym elementem wystroju kamienicy .

krak69

krak69 2016-11-06

Z upływem lat , niektórzy tyją już po czystej wodzie .

krak69

krak69 2016-11-06

Re : Stemplami skutecznie powstrzymują mur przed upadkiem .
Stemple to nie taran i nikt nie chce wtargnąć na klasztorne włości .
Emeryci walcząc o siedzące miejsca w pojazdach komunikacji miejskiej , skutecznie łokciami się rozpychają .

krak69

krak69 2016-11-06

Te syte i barwne przekąski należy zamaskować liściem sałaty , aby ewentualny konsument tych małych kalorycznych bomb się nie wystraszył .

kasiaaa

kasiaaa 2016-11-06

ale super pomysł! a mam polędwiczkę i się zastanawiałam co z niej wyczarować, na gulasz szkoda a poza tym jedna to za mało;-)

a z piersiami z kurczaka znasz? trzeba je tylko z wierzchu posmarować startą marchewką, wymieszaną z tartym żółtym serem i majonezem kieleckim, szast-prast, do piekarnika i obiad robi się sam:-)
(marchewkę można zastąpić pieczarkami)

lidia23

lidia23 2016-11-06

na schab co dasz to wszystko dobre i zupełnie inaczej smakuje:)
ja daję podsmażoną szynkę i pieczarki a na to plasterek sera i zapiekam...

pdorota

pdorota 2016-11-06

A ja znowu tylko popatrzeć mogę,bo dla siebie samej nie chce mi się kombinować...

jaworr

jaworr 2016-11-06

Apetycznie to wygląda, a pewnie było smaczne.....:))

kasiaaa

kasiaaa 2016-11-06

zrobiłam, ale ser starłam i dodałam ciut keczupu...pychota, dzięki za inspirację:-)

kasiaaa

kasiaaa 2016-11-06

re: ale grzybki przesmaż, bo puszczą dużo wody i mięso będzie pływać...spróbuj najpierw z marchewką, polecam gorąco:-)

lanta21

lanta21 2018-07-18

super

dodaj komentarz

kolejne >