[33777155]

*tyłka* nie urywa, ale nie jest zła...
ma inną konsystencję jak domowa drożdżówka...ta jest bardziej waciana...
ale można ją spokojnie skonsumować z mleczkiem :-)

2/3

jaworr

jaworr 2018-01-03

Apetycznie to ciasto wyglada.... :))))

styna48

styna48 2018-01-03

Wow, już gotowa nieźle wyszła.

lidia23

lidia23 2018-01-03

a mi urywa tyłek:))))
uwielbiam to ciasto!
nawet bardziej niż nasze drożdżowe choć drożdżowe najbardziej lubię:)))

halka

halka 2018-01-03

Ta włoska babka z Mediolanu, wypiekana tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia zawsze trafia na mój stół od babci -sąsiadki,która jest Włoszką. Sama je piecze i daje w prezencie sąsiadom.Jest pyszna!!! i wcale nie jest waciana. Nie odważyłam się jej piec choć babcia przepis mi dała. Proces przygotowania jest bardzo długi.Ciasto jest dość kleiste i trzeba je długo
wyrabiać lub miksować. Pulchność polega także na specjalnej metodzie studzenia.Zaraz po wyjęciu trzeba je tak umieścić aby zwisało do góry nogami.

milko

milko 2018-01-04

Marzę, żeby się nauczyć piec prawdziwą smaczną drożdżówkę :-)

izolek

izolek 2018-01-04

Wygląda apetycznie.

katka12

katka12 2018-01-04

jak nie ma nic słodkiego w domu, to ostatecznie można zjeść..
re: tez mnie martwi ta dwójka z tyłu...za to nikt mi nie daje tylu lat, a podczas Sylwestra jeden z gości życzył mi ...potomka:))

dodaj komentarz

kolejne >