[33856703]

pączusie poczyniłam :-)
pyszne i smakowite..:-)
muszę się przyznać, że do pączków zawsze zabierałam się jak *pies do jeża*, bo nie wychodziły tak jak powinny...
dzisiaj udały się *prima_sorto*!...nie spieszyłam się ....pozwoliłam ciastu rosnąć...włączyłam muzyczkę :-))) i później już przygotowane pączki przed smażeniem grzałam w piekarniku w ok. 50 st. żeby sobie ładnie wygarowały :-)

naturalnie było ich duuuużooo więcej!...ale smakowały i zostały skonsumowane :-)))

przepis, wg mnie prawie doskonały...zapodaję go na następnej stronie...
co do mąki to użyłam 405 z biedry, a zamiast spirytusu był ocet...soku z cytryny nie dałam, bo...nie miałam cytryny...
smażyłam tym razem w oleju rzepakowym...
mam dużą patelnię więc wkładałam naraz po 10-12 pączków i olej nie zdążył się spalić...
no i prawie wszystkie miały paseczki :-)

:-)

halka

halka 2018-02-03

Mogę dwa zabrać?... jestem za leniwa aby je robić a tak je lubię!

brzydka

brzydka 2018-02-03

Oooo.... Zdolna dziewczyna :)

xaviera

xaviera 2018-02-03

mniam, pychotka !!!

myszka2

myszka2 2018-02-03

Witaj Ewuniu,pozdrawiam cieplutko,,,,,życzę miłego wieczoru,,,,bardzo zdolna i utalentowana jesteś,przepyszne pączusie częstuje six jednym

myszka2

myszka2 2018-02-03

Do herbatki,,,,u mnie dziś była rolada lodowa na deser pycha

jaworr

jaworr 2018-02-03

Apetycznie u Ciebie, mam nadzieję, że w czwartek upieczesz to przyjadę...:)

agus63

agus63 2018-02-03

Wyglądają zaje...ście:) Tylko nie smaż Ewuś na oleju. Najlepiej na smalcu. Olej to tłuszcze trans, bardzo nie dobre dla naszego zdrowia. Buziaki! *:

asiao

asiao 2018-02-04

Trening przed Tłustym Czwartkiem...? Wyglądają bosko :)

styna48

styna48 2018-02-04

Ale apetyczne też bardzo lubię ale kupuję ...

babcia1

babcia1 2018-02-04

no to razem robiłyśmy to samo ..tyle że ja robiłam mniejszy rozmiar .. wyciskałam kieliszkiem..i nie nadziewałam niczym ..ale wyszło aż 120 sztuk spora ilość poszła po wystudzeniu do zamrażarki..

oliwkaa

oliwkaa 2018-02-04

Mnie zawsze wyłaziły bez obwódek aż w koncu przestałam sie spieszyć o czy Ty róniez też piszesz ,,, pozwoliłam ciastu wyrosnąc jak juz uformowałam paczki i smażyłam na oleju nie zbyt wrzącym,zeby pączki zdązyły wyrosnąc usmażyc sie w srodku a nie spalić na zewnątrz .... Także najważniejsze to podejść do nich ze spokojem i z usmiechem na ustach...inaczej kompletna klapa !

isia222

isia222 2018-02-04

wow, lubie pączki jeść, ale pieczenie ich przeraża mnie,
ale jak widać najważniejsze jest podejście

izolek

izolek 2018-02-06

Jestem łasuchem ale pączki...nie koniecznie.

dodaj komentarz

kolejne >