Dżem śliwkowy bez cukru :-)
Dżem poddany jagnizacji czy zamiast cukru dodana została sól morska w niewielkiej ilości, która podczas powolnego gotowania ma za zadanie wydobyć z owoców naturalne cukry...
pewnie, że nie jest tak słodki jak bym się spodziewała, jest kwaskowy, ale jestem zadowolona, bo mogę bez wyrzutów sumienia zjeść pół słoiczka dżemu naraz..:-)))
https://dzienniklesny.pl/kuchnia/przetwory-bez-cukru/
1/3
oliwkaa 2018-08-02
oooooo moja droga sól tez szkodzi zdrowiu :)
a tak na serio pierwszy raz widze taki sposób na wydobycie cukrów z owoców ....
baygel1 2018-08-02
Czyli niewielka zawartość ...... cukru w cukrze :) hmmm ..... muszę się nad tym zastanowić ? :) :) :)
felunia0 2018-08-02
re: mam 2 śliwy dąbrowickie , które po 8 latach maja razem 6 szt. owoców ..A 8 drzewek wisni ani jednego od 8 lat …. A ta brzoskwinka posadzona w ub. roku jesienią az się uginała ..
maria57 2018-08-02
muszę wypróbować tę owczyzację czy jak jej tam
powidła śliwkowe robię zawsze bez cukru, ale tylko z bardzo dojrzałych węgierek
jakie masz wypasione naklejki!!!!
jaworr 2018-08-02
Wspaniale musi u Ciebie spiżarka wyglądać.... wszystko wiadomo co i na swoim miejscu..:)
babcia1 2018-08-02
i znów cudnie ozdobione słoiczki
myszka2 2018-08-02
Witaj Ewuniu, pozdrawiam Cię serdecznie, życzę pogodnego dnia....u mnie upał koszmarny, nie wychodzę z domu!:)
Słoiczki piękne, ślicznie ozdobione, dżemiki bardzo lubię!:)