dzisiaj troszkę czeskiej kuchni(zamiast ziemniaczków-longosze),to ciasto drożdżowe(łatwe)dojrzewające 24 godziny w lodówce,a później smażone jak duże racuchy,smarowane majonezem z czosnkiem,tartym żółtym serem i ketchupem.Do tego klops z franfuterkiem w środku.
alalaa 2012-01-15
czyli smakujemy kuchni sąsiadów..
jadtan 2012-01-16
Ciekawe...jeszcze nie robilam nic takiego i nie jadłam, trzeba będzie spróbować :)
ar2rek 2012-01-18
Nie słyszałem o longoszach,ale przepis zabrzmiał smakowicie,a nazwa-dumnie:)...no i ta marcheweczka na masełku duszona...Pozdrawiam.
miner1 2012-01-19
Longosze konsumowałem na Węgrzech i na Słowacji . Natomiast w Czechach objadałem się knedlikami . Te zamienniki ziemniaków bardzo mi smakowały .
bryza 2012-10-22
Nie jadłam tego ale przyznaję ,że przepis brzmi zachęcająco :)...pozdrawiam cieplutko :)