Z braku czasu,zrobiłam błyskawiczne ciacha!
Paczka gotowego ale niemrożonego ciasta francuskiego,powidło,u mnie konfitura figowa!
Rozwijamy ciasto,lekko smarujemy konfiturę ,dżemem itp(może być gotowy mak,cieniutko rozsmarowany budyń,cukier kryształ z cynamonem i jak Was fantazja poniesie). Następnie zwijamy z dwóch stron ciasto i spotykamy się w środku,ucinamy roleczki na 1 cm plastry i na natłuszczoną blachę.Pieczemy około 20 minut w 180 st.Pycha.
depka 2013-04-30
Super szybciachne ciacha !a jak wygladają,,
a jak smakują...uwielbiam wszystko z ciasta
francuskiego !!!!!
Zrób sobie Ewuniu malutką odsapkę podczas majówki !!
rycho2 2013-04-30
super, kusisz jak biblijna Ewa
witaj Ewciu, pozdrawiamy serdecznie życząc miłego wieczoru, ciepłych snów nocną porą a jutro niech zaświeci wiosenne słonko w sercu i na niebie, Basia i Ryszard ☼ ♥:))
bryza 2013-05-01
No super Ewuniu .... słodko rozpoczął się maj :)))))) .... milutkiego i słonecznego weekendu majowego Ci życzę i pozdrawiam :)
iwanka1 2013-05-01
I pycha wygląda:)))
Witam w pierwszomajowy poranek życząc wspaniałych chwil:)))
asiao 2013-05-01
Dzięki za przepis - może wykorzystam!
Pozdrawiam weekendowo, choć deszczykowo... :(
bea01 2013-05-01
lubię szybkie przepisy... miłego odpoczynku majowego życzę i pozdrawiam serdecznie:))