2 filety z morszczuka, 5 marchewek, 3 pietruszki, 1/2 selera, 4 cebule, 200gr koncentratu pomidorowego, 2 łyżki pasty paprykowej, 3 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, łyżeczka cukru, sól, pieprz do smaku. Warzywa zetrzeć na grubej tarce, cebulę pokroić. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę następnie dodać starte warzywa i przyprawy poddusić 10 min. Po tym czasie dodać przeciery i dalej dusić ok 10 min(można podlać odrobiną wody). Rybę pokroić na kawałki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie warzywa, następnie kawałki surowej ryby i tak warstwami do wyczerpania na wierzchu powinny być warzywa. Zapiekać w piekarniku 30min. Ja ryby wcześniej nie smażę, tak przygotowana potrawa wg mnie jest mniej kaloryczna i smaczniejsza, ponieważ całość przechodzi smakiem rybki. Można jeść na zimno i ciepło.
dodane na fotoforum:
anad60 2015-06-30
pyszniasta rybka....lubię taką
przepis wzięłam.....smacznego życzę i Pozdrawiam :))
ravenso 2015-06-30
Zapisałem ...sprawdzę ok ...pozdrawiam :)
ewci1 2015-07-02
Witaj Haniu,bardzo lubie rybke po grecku ,Twoja wyglada bardzo apetycznie,ja zawsze smazylam rybe,ale teraz bede juz robic tak jak Ty ,zawsze to mniej tluszczu i zdrowiej ,dzieki za porady....:)
Pozdrowionka serdeczne,u mnie straszne upaly od lilku dni....
anad60 2015-07-02
re; na wczasy zawsze chętnie w inne miejsce
jedziemy....tu już nudno się robi przez tyle lat *;*
Pozdrawiam :))
(komentarze wyłączone)