Poczyniłam ciasto,żeby nie było,że tak całkowicie mało słodka jestem ;)
Ciasto z przepisu Kaśki (kimeraj) wspaniałe,i wbrew opinii o babkach wcale nie suche!!!
Wspaniałe,szybko się robi i już można zajadać :P
Kasiu robiłam już na Wielkanoc w foremce od wielkanocnej Baby,ale w tej formie (na zdjęciu) lepiej mi pasuje ją piec,także wybacz formę :)
oto przepis na zajebiaszczą Babe majonezową
https://www.garnek.pl/kimeraj/27693450/po-placuszkach-pora-na-deserek
acha i już prawie cała zżarta----jutro piekę następną :))))
anad60 2014-04-26
sama zżarła i nie dała...uuuuuu a ja też chciała ;(
dawno nie piekłam babki na majonezie...
Czekam do jutra...chyba że upiekę też ....
grackon 2014-04-26
Danusia roboty 5--6 minut,a upieczona też raz dwa.....i zżarta równie szybko,taka pychotna!!!!
astra40 2014-04-26
mniam, wygląda obłędnie ....i ten cudowny lukier ! Pychotka. Muszę zrobić kiedyś z tego przepisu, bo ostatnio tylko ajerkoniakowe babki robię:)
grackon 2014-04-26
Polecam jest wspaniała .Ta Kasieńka to wie co i jak z babą zrobić,żeby dobra była:)
A ilością majonezu proszę się nie przejmować,bo w rzeczywistości wcale nie jest go dużo :)
anad60 2014-04-26
re; ja tą Babę kiedyś piekłam , lata temu
i bardzo jest smaczna...dawałaś zapach śmietankowy?
bo ja w moim przepisie mam tak pisane, Kasi pisałam
o nim....olejek śmietankowy daje piękny aromat i smak
Babce...Buziaki :))
grackon 2014-04-26
Nie Danusiu,ja dałam cukier waniliowy ,ale spróbuję następnym razem tak jak Ty zrobić i uperfumuję ją śmietankowym aromatem :P
anad60 2014-04-27
re; u mnie kochana u mnie takie wschody
latem idę sobie o 3 rano na pomost i sobie
siedzę i czekam aż wzejdzie....uwielbiam to....
przy takim wschodzie to umierać mogę...
te łabędzie we mgle to w rzeczach wlazłam
do wody żeby im z bliska fotke zrobić,,,taka
głupia jestem i wrażliwa....
grackon 2014-04-27
Tak to i ja z Tobą mogłabym wstawać i łazić,i nawet zdjęć nie robić tylko popatrzeć....ech...ale cóż jest jak jest.To sobie chociaż u Ciebie popatrzę .Buźka
kimeraj 2014-04-27
Cudownie się czyta komentarze o swoim wyrobie hehe.....
Sylwek, z taką rekomendacYją* to najtwardsze niedowiarki uwierzą,że ciasto jest wilgotne, a majonezu wcale nie czuć ;)
Dzięki za pochwały :)
p.s. na Święta (dla człowieków na wynos) zrobiłam z aromatem śmietankowym tak jak Danusia przykazała :) Zapach był piękny!
grackon 2014-04-27
Wspaniała jest raz jeszcze napiszę!!!
A w smaku trochę przypomina mi babkę gotowaną...mniamuśna:)
oli74 2014-04-27
Babki w ogóle są pyszne.....to nie podlega dyskusji co nie Babki ??:)))
Mi lukier nigdy nie wychodzi :(
grackon 2014-04-28
oli74 tak,tak już Tobie uwierzę,lukier jej nie wychodzi heheh,a ciacha pieczesz,że tylko pozazdrościć :P