2 kg czerwonej papryki
10 szt. papryki czuszki
4 szt. cytryny
1 kg cukru (my dodajemy mniej, około 700 gram)
Paprykę umyć, obrać, przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać wyciśnięty sok z cytryn i około 1 kg cukru. Gotować całość przez 1 godzinę od czasu do czasu mieszając.
Paprykę umieścić w wyparzonych wcześniej słoiczkach, zakręcić i odstawić do góry dnem.
Uwaga:
Słoiki dla pewności można pasteryzować około 15 minut.
Smacznego,
nam wyszło za pierwszym razem.
Ps. Słodko-kwaśne sosy typu „Tao-Tao” mogą przy smaku tej potrawy schować się głęboko pod ziemię.
Z tej ilości wychodzi około 6-ciu 300 gramowych słoików pysznego sosu.
I jest taniej (o wiele), smaczniej i domowo.
dodane na fotoforum: