Ozorkowy gulasz z kuskusem i sałata lodowa ze śmietaną.
dodane na fotoforum:
agus63 2009-12-10
Ja ozorka nie wystawię,
pozdrowienia Ci zostawię
przełykając ślinkę...
kolacja za godzinkę;)
A do kompletu, czy też w duecie
pochłonę ozorka w galarecie!;)))
copelza 2009-12-10
Czy pani widziała , jakie ja mam zasłonki ! Brązowe ! A pani założyła zielone ! I jak to teraz wygląda !? Jak ..........:)
To nie ja , to powiedział Anioł :)
maxmen 2009-12-10
Ale pychota.
Uwielbiam ozorki.
Najbardziej w sosie chrzanowym albo w galarecie... ;-)
marth 2009-12-14
Czy lubię ozorki? Nie wiem.
Na pewno lubię tylko jeden,
lecz ten nie jest do zjedzenia ;)
Odnośnie wielu, poproszę przepis sporządzenia
i podanie ilości sztuk do kupienia :)
guniu72 2009-12-14
Martusiu!Ja kupuję ok.6-8 sztuk wieprzowych, albo jeden wołowy.Obgotowuję ok.15 minut w posolonej wodzie i przestygnięte obkrawam ze skóry.Dalej to już tak jak z każdym sosem-obsmażam, dodaję cebulę, przyprawę i duszę, podlane wodą albo bulionem ok.2 godziny.Potem zatrzepuję mąką.
Smacznego :)
marth 2009-12-14
Dziekuję Guniu miła,
na pewno będę robiła
i jak się nie potrujemy,
to danie opiszemy! :) :*
gotujmy 2009-12-30
Same pyszności...ozorki tez uwielbiam....Zresztą mało czego nie lubię...Chyba tylko lukrecji hihihiii