CIASTO Z KOKOSEM.
Upiec ciemny biszkopt lub murzynek
Góra kokosowa:
5 białek
25 dkg cukru
25 dkg kokosu
białka ubić,dodać cukier i na koniec powoli dodawać kokos.Blachę natłuścić i wyłożyć papierem,a na to wyłożyć kokoś.Piec około20-25 min.Ostudzić.Zrobić dowolny krem.
Ciemne ciasto nasączam wódką (dowolnie)wykładam na nie krem oraz ja daje rodzynki i czekoladę,albo czekoladę i migdały,ale to już zależy co kto lubi.Na krem upieczony kokos.Na górę robię esy-floresy z polewy.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
kris13 2012-10-15
robiłam podobne i bardzo mi smakowało (tylko bez rodzynek ale ciekawe..),a krem robiłam maślany_trochę ciężko się robi ale pycha!
hbabik 2012-10-15
KRYSTYNA ..JA TO CIASTO BARDZO LUBIĘ ,BO SZYBKO SIĘ JE ROBI I NIE JEST SKOMPLIKOWANE.DO TEJ WERSJI TU DO KREMU DODAŁAM BUDYŃ UGOTOWANY NA WODZIE (Z PRZEPISU Z BISZKOPT Z MAKIEM OSOBNO)
iwanka1 2012-10-15
Jak tego ciasta dawno nie robiłam, że nawet o nim zapomniałam. Nawet było na moim weselu.