grzyby ala ryby.......

grzyby ala ryby.......

Grzyby jak ryby - REWELACJA

Składniki:

1 kg pieczarek średniej wielkości (muszą być świeże - bielutkie). Wykorzystujemy tylko kapelusze, resztę można wykorzystać do czegoś innego.
3 średnie cebule,
3 ogórki konserwowe
2 jajka,
sól, pieprz, olej do smażenia, Vegeta (czerwona)

Zalewa:

4 szklanki wody,
12 łyżek octu
6 łyżek cukru
6 łyżek ketchupu koniecznie Pudliszki (łagodny ) !!!!
1 słoik koncentratu koniecznie Pudliszki !!!!
1 łyżka soli
pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy

Pieczarki po wycięciu nóżek (używamy samych kapeluszy) należy panierować w przygotowanym wcześniej jajku przyprawionym Vegetą, solą i pieprzem oraz w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.

W międzyczasie gotujemy zalewę z podanych składników.

Usmażone grzyby przekładamy jak niżej:
I warstwa - grzyby,
II warstwa - surowa, pokrojona w plastry cebula
III warstwa - grzyby
IV warstwa - ogórki konserwowe pokrojone w plasterki

Następnie tak przygotowane pieczarki zalewamy gorącą zalewą, po wystygnięciu przekładany w chłodne miejsce najlepiej do lodówki.

Tą przystawkę należy podawać następnego dnia po sporządzeniu.

SMACZNEGO !!!

gosia2

gosia2 2009-10-11

dziękuję za przepis :) muszę go wypróbować , jest super :)

omarlen

omarlen 2010-07-24

Witaj Helenko jesteś wspaniałą kuchareczką robisz takie pyszności...Dziękuję za przepisy wszystkie jakie udostępniasz drukuję sobie i rozkoszuję się wykonaniem...jeszcze raz wielkie dzięki....Miłej soboty Ci życzę....:)))

aguta11

aguta11 2012-03-17

super przepis...pozdrawiam...

dodaj komentarz

kolejne >