hled45 2012-10-04
Piękne makro nasturcji.....Helenko udanego popołudnia i dużo radości z codziennych zajęć życzę....
krysty 2012-10-05
Nasturcje
Czy wiecie, że cała nasturcja jest jadalna? Ma pikantny i delikatnie piekący smak. Liści używa się do surówek jak sałatę albo przekłada się nimi kanapki. Kwiaty ożywią kolorystycznie sałatkę. Z nasion robi się kapary. Nasiona trzeba zebrać jeszcze zielone, powinno się zostawić kawałek ogonka, umyć, włożyć do słoika i zalać świeżo zagotowanym jabłkowym octem.
slawa48 2012-10-06
Witam Cię, życzę mile spędzonego weekendu. Jak zwykle świetnie uchwycony moment, pozdrawiam.
jaga50 2012-10-06
DOBREJ, SPOKOJNEJ NOCY, SŁODKICH SNÓW, ORAZ PIĘKNEGO JUTRZEJSZEGO PORANKA ŻYCZĘ! :))