Do jutra się przegryzie....
0,5 kg filetów mrożonych(mintaj, morszczuk),
1 spora cebula,1 opakowanie włoszczyzny w paski, fix do potraw chińskich( ja preferuję Knorr),pół małego słoiczka koncentratu pomidorowego, pół puszki ananasa w kawałkach, 4-5 średnich ogórków konserwowych, trochę ketchupu, pół zielonej papryki( ja dałam czerwoną),natka pietruszki.
na ciasto do panierowania ryby:
1 jajko, 1/2 szklanki mąki, 1\4 szklanki wody, przyprawa do ryb, sól pieprz, vegeta,
Filety rozmrozić, pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, przyprawą do ryb-odstawić na 1godz. do lodówki.
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać warzywa w paseczki, podlać ok.1/2 szklanki wody dusić ok. 15 min -żeby warzywa nie były za miękkie. Ogórki pokroić w plasterki, dodać do warzyw,poddusić chwilę, następnie dodać paprykę pokrojoną w kostkę i ananasa bez zalewy. Fix rozrobić według przepisu dodać do potrawy a następnie pozostałe składniki: koncentrat pomidorowy, ketchup do smaku, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. Potrawa powinna mieć słodkawo-pikantny smak.
Z jajek, mąki i wody przygotować ciasto gęściejsze niż na naleśniki, obtaczać w nim rybę i smażyć ją na oleju.
Rybę układać warstwami ,przekładając warzywami. Na wierzchu oczywiście warzywa.
dodane na fotoforum:
brego 2010-09-30
...zapewne jest pyszna...:)))...pozdrawiam Beatko serdecznie..:)))
lonicera 2010-09-30
Glodna wrocilam z dalekiej podrozy a chlopa w domu zostawic to pieczywo kupil i zjadl a tu taka rybka pyszna daj troszke Beatko:)
p.s. chlop nie moj osobisty tylko tata zeby nie bylo ze moj nie dba o mnie:D
gosia32 2010-09-30
Pyszna , robie taka tylko po japońsku w moich stronach sie nazywa...pozdrawiam
sun10 2010-09-30
ale pięknie wygląda! dobrze, że dzielisz się z nami swoimi przepisami, to mozna sie w kuchni podszkolic i poznac nowe wspaniałości! pozdrawiam i spokojnej nocki zyczę
lila08 2010-09-30
Beatko...litości...uwielbiam...mniam,idę do kuchni-wyjąć rybę,żeby rozmroziła się...prawie wszystko mam,tylko włoszczyzny w paski-nie...ale kupię jutro,nic straconego...i będzie pyszne jedzonko :0
pozdrowionka,spokojnej nocy :)
wandy 2010-09-30
Napewno odmalpuje na urodziny syna, a co?! Hi hi hi hi......
Dzieki za wspanialy przepis,pozdrawiam milo. Wanda
gotujmy 2010-10-01
Mniam,na pewno będzie pyszna !!!
beata3 2010-10-01
super