indycze pulpety, orientalna marchewka, ziemniaki
Marchewka orientalna
marchewkę- najlepiej małą, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Marchew powinna być lekko twarda. Na patelni sklarować 2 łyżki masła, wrzucić marchewkę, skropić sosem sojowym, na małym ogniu obsmażać ok.5 min. Wyłączyć gaz. Posypać suszonym oregano-ilość wg uznania.
Taka marchew świetnie smakuje z przygotowaną w ten sposób piersią z indyka czy kurczaka. Super pasuje do ryżu- ale mój mąż tradycjonalista woli ziemniaki, stąd takie połączenie.
dodane na fotoforum:
anmar 2010-05-08
smakowite
elza58 2010-05-08
ależ smakowity ten obiadek.....wspaniałe zdjęcie....pozdrawiam i miłego,pełnego słoneczka dnia życzę.....
betaww 2010-05-08
MNIAM ....MNIAM .....CALE SZCZĘŚCIE ,ŻE JESZCZE TWOJE OBIADKI ZOSTAŁY BO JAK I TY BYŚ JESZCZE ODESZŁA ....TO CZYM BYŚMY PASŁY OCZY .....A TU SAME PYSZNIŚCI....A JA DZISIAJ ROBILAM TWOJĄ ZAPIEKANKE KARTOFLANĄ ....WSPANIALA.......POZDRAWIAM....****