ROLADKI Z INDYKA W SOSIE SEROWO-ŚMIETANOWYM
Pierś z indyka pokroic w plastry(ja kupiłam gotowe pokrojone sznycle z indyka), rozbić oprószyć solą i pieprzem na każdym kotlecie położyć plaster sera żółtego, szynki, cebulki i pasek papryki zawinąc obtoczyć w mące i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor pod koniec dodac czubatą łyżkę masła .Przełożyc rolady do naczynia żaroodpornego , do masła na patelni dodac 1 szklanke słodkiej smietanki i tym sosem zalac rolady Dusić w piekarniku 20 min , nasteponie posypac roladki parmezanem i koperkiem i zapiec jeszcze 5 min
Sos powstanie z roztopienia sie sera i mąki z panierki
SURÓWKA Z PORA
1 duży por
1 marchew
1 jabłko
1 łyżka majonezu
por pokroić jabłko i marchew zestrzeć wymieszać z majonezem , niczym wiecej nie przyprawiać!!!!!
dodane na fotoforum:
alfreda 2010-08-19
super danie
jonna 2010-08-19
Indyk w śmietanie robi się bardzo delikatny. Zapiekam też w śmietanie, w której rozpuszczam zupę cebulową.Nic więcej się nie dodaje.Ale i ten przepis kiedyś spróbuję...
agus70 2010-08-20
pyszności:))) pozdarwiam