1 pierś z indyka
ananasy (krążki)
2-3 ząbki czosnku
majeranek
przyprawa do indyka (kamis)
sól, pieprz
1 łyżeczk mąki ziemniaczanej
słodka śmietanka
Indyka umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem, majerankiem , nafaszerowac czosnkiem , Naciąć kieszeń i włozyc do niej pokrojonego w kostke ananasa, Wstawić do lodówki. (ja zostawiam na cała noc)
Następnie mięso włożyć do naczynia żaroodpornego i piec do miękkości w zamkniętym naczyniu (zależne jest to od wielkości piersi- ale tak ok. 1.5 godziny w 180-190 stopniach). Pod konić przypiąc wykałaczkami na wierzchu mięsa krążki ananasa i wszystko przyrumienić
Mięso po upieczeniu pokroić na plastry.
Ułożyć je w naczyniu (żaroodpornym)na przemian z krążkami ananasa.
a do sosu dodac smietanke z mąka ziemniaczna
dodane na fotoforum:
elza58 2010-01-16
będzie na pewno bardzo smakowite..........miłego wieczoru i spokojnej nocki życzę.....
aga82y 2010-01-16
a ja przeszukiwałam internet by znaleźć jakiś sprawdzony przepis.. i proszę.. dodaję do ulubionych bo znając mnie zaponę gdzie szukać jak będzie mi potrzebne.. pozdrawiam serdecznie
malybok 2010-01-16
życzę wspaniałego dnia jutrzejszego
od rana -słońca ciepłego
a teraz dobrej nocki i miłych snów,
jutro spotkamy się znów:))
krzys46 2010-01-17
Chyba będzie dobre ...... zycze milej i spokojnej niedzieli >>>>> Pozdrawiam cieplutko :)
irena56 2010-01-17
• ¤»((¯♥¯))«¤•Serdecznie
.....•¤»((¯♥¯))«¤• pozdrawiam....
.........•¤»((¯♥¯))«¤• życzę
...............•¤»((¯♥¯))«¤•miłej niedzieli.
ala59 2010-01-23
.. no mniamuśnie napisane i mniamuśnie wygląda... pewnie spróbuję tego przepisu... a tak przy okazji.. dziękuję że jesteś tu i że , dzielisz się z nami swoimi daniami