W polędwiczce zrobić otwór ( ja wkładam w środek drewnianą łyżkę ) w ten otwór wcisnąć około 10 śliwek suszonych wcześniej namoczonych w winie lub brendy , może być i w wodzie zamknąć otwór wykałaczką
Natepnie przyprawić mięso czosnkiem, przyprawą do mięsa wieprzowego "kamis" vegetą i pieprzem
Obsmażyć z każdej strony na gorącym tłuszczu
, podlać 1/4 szklanki wina i 1 /2 szklanki wody wrzucić (wcześniej namoczone) 2-3 suszone grzyby i mięso dusić do miękkości
Wyjąć poledwiczkę i pokroić ją w plastry a sos doprawic i albo zagęścić śmietanką z odrobiną mąki albo zasmażką
dodane na fotoforum:
yvonne7 2010-01-21
najlepsza wersja polędwiczki - gdyby to był schab - byłabym już w niebie :)
Pyszności!
vesper5 2010-01-21
pyszności Irenko - pozdrawiam i miłego czwartku życzę :)