pasta - pasztet

pasta - pasztet

3 szklanki ugotowanej fasoli zmielić z 3 ząbkami czosnku
1 średnią startą cebulę zeszklić na oleju
2 średnie marchewki
0,5 średniego selera
1/4 szklanka natki pietruszki
utrzeć i podsmażać aż do miękkości warzyw
posolić
dodać fasolę chwilę dusić razem
po ostudzeniu dodać 0,5 łyżeczki bazylii
0,5 szklanki majonezu
Ugnieść w podłużnej foremce i wstawić na noc do lodówki.
Kroić w plastry.
Do duszenia warzyw dolałam odrobinę wody, żeby nie były zbyt suche i nie musiałam dodawać majonezu.
Smaczne.
Można poszaleć z przyprawami.

dodane na fotoforum:

isia2

isia2 2017-01-18

bardzo pysznie wygląda! ja ostatnio z samej fasoli robiłam z jogurtem , ale z warzywami na pewno smaczniejsze

ewjo66

ewjo66 2017-01-18

muszę spróbować, ale pomyślałam, że z mniejszej ilości i użyję fasolę z puszki, bo akurat mam...

babcia1

babcia1 2017-01-18

Ty Izo zawsze wymyślisz coś nowego!!

ggabba

ggabba 2017-01-18

pyszne...miłego dzionka :)))

dodaj komentarz

kolejne >