GOFRY TO CO TYGRYSY LUBIĄ NAJBARDZIEJ:))
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA MIŁE SŁOWA U MNIE JUŻ TROCHĘ LEPIEJ, ALE WSZYSTKO POWOLI WYCHODZI PUSZCZAJĄ NERWY...
I ZOSTAWIAM COŚ DO PO SKANIA:))
https://factory.wrzuta.pl/audio/67U5kpBqK1M/akcent_-_to_wlasnie_ja
Najlepsze gofry - chrupiące i lekkie jak piórko.
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/3 szklanki oleju słonecznikowego
2 jajka (żółtka oddzielone od białek)
Rozgrzać gofrownicę.
Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
Piec w gofrownicy na rumiano przez około 2 - 3 minuty, studzić na kratce. Podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.
Smacznego :).
dodane na fotoforum:
rozi09 2013-09-26
Aniu smaka robisz.
Ja planuję zakup porządnej gofrownicy ale póki co plany musiałam odłożyć.
Przepis sobie spiszę będzie jak znalazł kiedy w końcu kupię sprzęcik:)
magdabo 2013-09-27
Smakowicie podany deserek ... pozdrawiam i miłego piątku życzę !