Składniki :
*60 dag mięsa mielonego wieprzowego
*60 dag kapusty świeżej pokrojonej < ja miałam włoską >
*4-5 jaj surowych całych
*1 szkl suchej kaszy manny <ja dałam bułkę(bezglutenową) tartą do środka , bo u mnie bezglutenowo musi być ;-)) >
*pieprz
*wegeta
*sól
*pietruszka zielona pokrojona drobno
Wszystko razem wyrobić jak na kotlety. Robimy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej , następnie podsmażamy na oleju . Układamy to w naczyniu na liściach kapusty . Sosem w którym się smażyły zalać gołąbki . Następnie rozrobić bulion z przecierem pomidorowym i polać gołąbki . Pod przykryciem zapiekać w 180*C - około 60 min.
* BARDZO NAM SMAKUJĄ *
ewka67 2010-03-09
No nie .....W takiej wersji jeszcze gołąbków nie jadłam...)))Pozdrawiam:))
vesper5 2010-03-09
...no i super...przepis kopiuję do swoich...:)...dobrej nocy dobra kobitko :)
micha3 2010-03-09
Ja też tak robię....i są wyśmienite....Bardziej mi smakują jak są
z mięsa indyczego.
mezza 2010-03-09
to chyba golabki siekane?
Duzo dziewczyn na nk mi mowilo,ze robily i wychodza pycha!
Dobrej nocki:)
wgr51 2010-03-09
swietne,biore przepis.....dobranoc.
merylu1 2010-03-10
robię takie same gołąbki , z tym że dodaję jeszcze 4 cebule i czosnek , oraz pół szkl. ryżu . Są na prawdę pyszne :))
Pozdrawiam
anetah5 2010-03-11
jadłam kiedyś takie u siostry ale nigdy nie robiłam ,zawsze robię tradycyjne owijane w liśc!!hihi
malako 2010-03-14
Jeanne , dzisiaj zrobiłam takie gołąbki w/g Twojego przepisu no po prostu pychotka dziękuję za przepis.
asia01 2010-06-09
O to zrobię jutro !!! Ciekawy sposób !!
(komentarze wyłączone)