MARYNATA :
1 cebula
2-3 łyżki miodu
1 łyżka majeranku
pieprz
vegeta
sól
Umyte i osuszone żeberka pokroić w kawałki . Wrzucić do nich wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na noc.
SMAŻENIE :
Żeberka ,obsmażyć na patelni z obu stron rumieniąc. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego , przykryć i dusić pod przykryciem 1 ha . Do sosu ,który się utworzy dodać małą łyżeczkę musztardy i dalej dusić do miękkości ( duszę w piekarniku z włączonym termoobiegiem) .
Jak już żeberka będą miękkie, powstały sos zagęścić zasmażką z płaskiej łyżki masła i odrobiny mąki.
PRZEPISIK PODPATRZYŁAM U IRENKI < irusia>, KTÓRA MA W SWEJ GALERII ŚWIETNE POMYSŁY KULINARNE , DZIĘKI ;-)))
vesper5 2010-03-15
...aha...będzie "cosik" dobrego...:)))
asenata 2010-03-15
piękne te żeberka i przyznam że przepisy -irusi są fantastyczne też je podpatruje:)
adamowa 2010-03-15
Wlasnie tez sie nimi zajadam z przepisu Irusi :) Maz juz teraz innych nie chce jesc tylko takie :)
micha3 2010-03-16
Super jest ten przepis...
Ja zagęszczam mąką ziemniaczaną + masełko do podkreślenia smaku.II wersja to dodaje dwa jabłuszka kwaskoowe lub suszone morele...
elza58 2010-03-16
dzięki za przepisik...robiłam je troszke inaczej.....pozdrawiam i dobrej nocki...))))
(komentarze wyłączone)