♦ BĘDĄ ŻEBERKA MIODOWO-MAJERANKOWE ♦

♦ BĘDĄ ŻEBERKA MIODOWO-MAJERANKOWE ♦

MARYNATA :
1 cebula
2-3 łyżki miodu
1 łyżka majeranku
pieprz
vegeta
sól
Umyte i osuszone żeberka pokroić w kawałki . Wrzucić do nich wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na noc.

SMAŻENIE :
Żeberka ,obsmażyć na patelni z obu stron rumieniąc. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego , przykryć i dusić pod przykryciem 1 ha . Do sosu ,który się utworzy dodać małą łyżeczkę musztardy i dalej dusić do miękkości ( duszę w piekarniku z włączonym termoobiegiem) .
Jak już żeberka będą miękkie, powstały sos zagęścić zasmażką z płaskiej łyżki masła i odrobiny mąki.

PRZEPISIK PODPATRZYŁAM U IRENKI < irusia>, KTÓRA MA W SWEJ GALERII ŚWIETNE POMYSŁY KULINARNE , DZIĘKI ;-)))

vesper5

vesper5 2010-03-15

...aha...będzie "cosik" dobrego...:)))

asenata

asenata 2010-03-15

piękne te żeberka i przyznam że przepisy -irusi są fantastyczne też je podpatruje:)

adamowa

adamowa 2010-03-15

Wlasnie tez sie nimi zajadam z przepisu Irusi :) Maz juz teraz innych nie chce jesc tylko takie :)

micha3

micha3 2010-03-16

Super jest ten przepis...
Ja zagęszczam mąką ziemniaczaną + masełko do podkreślenia smaku.II wersja to dodaje dwa jabłuszka kwaskoowe lub suszone morele...

elza58

elza58 2010-03-16

dzięki za przepisik...robiłam je troszke inaczej.....pozdrawiam i dobrej nocki...))))

(komentarze wyłączone)