wstąpiłam do młyna po mąkę na żurek!:-))

wstąpiłam do młyna po mąkę na żurek!:-))

agusia1

agusia1 2009-05-27

to podrzuć trochę do mnie :)))

agusia1

agusia1 2009-05-27

....................................... mam :))
Dzięki ;)

adamp

adamp 2009-05-27

Gratuluję tematu. Ciekawe

agusia1

agusia1 2009-05-27

starczy, starczy ... :))) jutro żurek na obiadek :))

dorocik

dorocik 2009-05-27

To chyba będziesz go gotować dla calego Garnka... chętnie się piszę...oczywiście na gotowy, hihi

dievs77

dievs77 2009-05-27

ekstra fotka

maro2

maro2 2009-05-27

to chyba będa placki zurkowe :))) .. a są takie ?

karlik1

karlik1 2009-05-27

A z białą kiełbaską będzie? Bo jak tak, to ja jestem chętna...:)

liw12

liw12 2009-05-27

No to mi trafiłaś w kolor Joanno

Może tu znajdziemy ekspertów , którzy autorytatywnie
na zawsze wyjaśnią różnice między :
Żurem, zalewajką a barszczem białym.

w.
))

harsz

harsz 2009-05-27

tylko czy aby żytnia , bo tylko z takiej żur się robi ...........
dla mnie żur a barszcz biały to dwie różne potrawy ........
w Częstochowie do żuru dodają grzyby i bez nich nie da się tej potrawy zrobić .............
ja lubię z białą kielbaską i taki jaki pamiętam z dziećiństwa - ze skwarkami i kartoflami w zupie lub obok ..........
ach ta Joaśka zawsze coś namiesza - chyba wiecie co u mnie jutro na obiad ...........

harsz

harsz 2009-05-27

a żurek ze skwarkami i kartoflami razem zwany jest zalewajką ........

tekla13

tekla13 2009-05-27

Młyn jest ,mąka jest a gdzie młynarz ???

bmator

bmator 2009-05-27

ladna Krupczatka;)
zycze milego wieczoru;))) - pozdrawiam;)))

achill

achill 2009-05-27

mmm ale czad!ja tez chce!

tenia66

tenia66 2009-05-27

wow Asia, jestem pod wrażeniem tej fotki - REWELACJA !

mmmkgds

mmmkgds 2009-05-27

A czy Ty masz taki kociołek cobyś z tej mąki żuruś zrobiła??????
Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocki życzę:)))))

qwert33

qwert33 2009-05-27

Ja też znam jako zalewajkę

myszcia

myszcia 2009-05-28

wiele tego żurku bedzie;))))

zbych1

zbych1 2009-05-28

To mąkę żytnią już masz, a zakwas w piekarni kupisz, tylko nie w każdej chcą sprzedać......
Żur, to moja specjalność, wtedy puszczają mnie między gary.......

okasia

okasia 2009-05-28

oj, żurek od Ciebie jak najchętniej:)

milko

milko 2009-05-28

kurde! musze nastawić! dawno nie miałam!

leluuu

leluuu 2009-05-29

.....smacznego ....pozdrawiam

inna5

inna5 2009-05-29

niezły zapas.....teraz juz nie zabraknie;)

elza100

elza100 2009-06-01

No no w młynie mąki pod dostatkiem i otrębów sporo ,a to ponoć teraz zdrowe -pozdrawiam Joasiu :-)

t1234

t1234 2009-06-02

za zurkiem nie przepadam, ale swiezego chlebusia domowego wypieku bym zjadla:)

maria

maria 2009-06-02

Mniejszych opakowań nie było? :)))))

azen2

azen2 2009-06-04

mmmm zakwas roz na zur zajde

leopolis

leopolis 2009-06-04

A biała kiełbaska do żurku była?

zabcia34

zabcia34 2009-06-28

mlyn - fajne miejsce. nie nie mialabym sumienia nabijac je na haczyk.

dodaj komentarz

kolejne >