dorocik 2009-05-27
To chyba będziesz go gotować dla calego Garnka... chętnie się piszę...oczywiście na gotowy, hihi
dievs77 2009-05-27
ekstra fotka
maro2 2009-05-27
to chyba będa placki zurkowe :))) .. a są takie ?
liw12 2009-05-27
No to mi trafiłaś w kolor Joanno
Może tu znajdziemy ekspertów , którzy autorytatywnie
na zawsze wyjaśnią różnice między :
Żurem, zalewajką a barszczem białym.
w.
))
harsz 2009-05-27
tylko czy aby żytnia , bo tylko z takiej żur się robi ...........
dla mnie żur a barszcz biały to dwie różne potrawy ........
w Częstochowie do żuru dodają grzyby i bez nich nie da się tej potrawy zrobić .............
ja lubię z białą kielbaską i taki jaki pamiętam z dziećiństwa - ze skwarkami i kartoflami w zupie lub obok ..........
ach ta Joaśka zawsze coś namiesza - chyba wiecie co u mnie jutro na obiad ...........
achill 2009-05-27
mmm ale czad!ja tez chce!
mmmkgds 2009-05-27
A czy Ty masz taki kociołek cobyś z tej mąki żuruś zrobiła??????
Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocki życzę:)))))
qwert33 2009-05-27
Ja też znam jako zalewajkę
myszcia 2009-05-28
wiele tego żurku bedzie;))))
zbych1 2009-05-28
To mąkę żytnią już masz, a zakwas w piekarni kupisz, tylko nie w każdej chcą sprzedać......
Żur, to moja specjalność, wtedy puszczają mnie między gary.......
leluuu 2009-05-29
.....smacznego ....pozdrawiam
inna5 2009-05-29
niezły zapas.....teraz juz nie zabraknie;)
elza100 2009-06-01
No no w młynie mąki pod dostatkiem i otrębów sporo ,a to ponoć teraz zdrowe -pozdrawiam Joasiu :-)