Ciecierzyca.

Ciecierzyca.

Namoczona. Zaraz ją ugotuję, a wieczorkiem pastę z niej zrobię.
Właśnie tak dumam, jaką wersję tej pasty zrobić...
Może dodam czosnek, podsmażoną na oliwie cebulę, koncentrat pomidorowy (wolałbym suszone pomidory, ale zabrakło mi ich) i pieprz.
Wszystko razem trach od malaksera i pasta będzie gotowa.

maria57

maria57 2013-01-10

a potem z tej pasty co będzie???

jokam

jokam 2013-01-10

Mario, hummus, czyli smarowidełko do pieczywa
za Wikipedią: "Hummus (arab. حُمُّص; - ciecierzyca) – pochodząca z Libanu potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej i żydowskiej, znana również w kuchniach kaukaskich."

lila08

lila08 2013-01-10

pyszna jest...do chleba ,można użyć jako farszu do pierogów...

jerry61

jerry61 2013-01-10

albo kotlety ,,mielone"

maria57

maria57 2013-01-11

nigdy nie jadłam i nawet nie potrafię sobie wyobrazić chociaż śladowo smaku tego smarowidełka

dodaj komentarz

kolejne >