Dziś na obiad ogórkowa.

Dziś na obiad ogórkowa.

Ostatnio robię ją nie z kiszonych, a z takich "normalnych".
Domownicy mówią, że jest pyszna.

Składniki:
- kawałek mięsa (np. żeberka lub udko z kurczaka)
- porcja włoszczyzny
- ziemniaki
- ogórki "zielone" czyli nie kiszone
- sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, kurkuma
- śmietana 18%
- koperek

Na mięsie i pokrojonej włoszczyźnie ugotować wywar.
Dodać przyprawy.
Gdy mięso będzie już miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować 15 minut.
W tym czasie obrać ogórki i pokroić je w plastry.
Ogórki wrzucić do garnka, gotować jeszcze ok 3-5 minut.
Wyłączyć gaz, dodać zahartowaną śmietanę.
Mięso wyjąć, pokroić i wrzucić do zupy.
Na talerzach posypać posiekanym koperkiem.

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2020-07-23

Wspaniała zupka!

emmi1

emmi1 2020-07-23

hymmm... ciekawe...

iwatoja

iwatoja 2020-07-23

Ze zwykłych zielonychogórków jeszcze zupy nie jadłam.

reni51

reni51 2020-07-23

Ciekawe...

anad60

anad60 2020-07-23

Wygląda zachęcająco.....mniam ale Pani jak to sie robi ?

izolek

izolek 2020-07-24

Nigdy nie jadłam ze świeżych ogórków ale może spróbuję.

choco13

choco13 2020-07-28

A sprobuj te ogorki przed wlozeniem do zupy na masle podsmazyc. Narobilas mi apetytu,musze tez zrobic.

dodaj komentarz

kolejne >