Składniki:
200g mięsa mielonego(łopatka, karkówka)
200g pieczarek
1 cebula
1 jajko
125 g kwaśnej śmietany
80g sera żółtego np. goudy
sól,pieprz,vegeta
1 opakowanie ciasta francuskiego.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć aż odparuje woda.Na drugiej patelni smażyć mięso mielone,aż odparuje woda.
Mięso,cebulę,pieczarki dać do miski,dodać starty na grubej tarce ser żółty,śmietanę jajko, przyprawy i wymieszać.
dodane na fotoforum:
bronia 2011-07-13
O moje paszteciki -"Tulipany". Czy robiłaś z tego przepisu: http://www.wielkiezarcie.com/recipe61766.html
jak tak to super, bo naprawdę są pyszny.Pozdrawiam
bronia 2011-07-13
O dodałaś przepis...Już widzę,że to moje paszteciki...Polecam