Mąż dzwoni do żony i słabym głosem pyta:
- Kochanie, co dodałaś do barszczu?
- To tajny rodzinny przepis.
- To go qrwa odtajnij! Jestem na intensywnej terapii i lekarze nie wiedzą co robić!
A ja odtajnię Wam przepis na pyszną przekąskę - siła tkwi w prostocie :))
Ilość składników dowolna:
Pomidory sparzyć i pokroić na ćwiartki. Czosnek pokroić w drobniutką kosteczkę. Olej lniany przelać do miseczki, dodać oregano, tymianek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i wylać na pomidory z czosnkiem. Można dodać szczypiorek.
Pycha!
Pozdrawiam serdecznie wszystkich tęskniących, odwiedzających, komentujących...którzy jeszcze nie wyłapali focha na moje milczenie :(
Buziaki :*
niusia1 2021-06-01
bez tych tymianków to zajadam się tym prawie codziennie;olej lniany z gzikiem i pyrkami ty jadła? pewnie nie -to tylko próbuj,bo nie wiesz co tracisz!
madu02 2021-06-03
Wolę z e złotym rzepakowym z malej olejarni tłoczonym na zimno. Może mniej zdrowy, ale smaczniejszy.
izolek 2021-06-06
Libię lniany bo to mój smak dzieciństwa.
Do tych pomidorów jeszcze tylko przypieczona bagietka i gotowe.
Bruschetta palce lizać.