Pomidory z czosnkiem w oleju lnianym

Pomidory z czosnkiem w oleju lnianym

Mąż dzwoni do żony i słabym głosem pyta:
- Kochanie, co dodałaś do barszczu?
- To tajny rodzinny przepis.
- To go qrwa odtajnij! Jestem na intensywnej terapii i lekarze nie wiedzą co robić!

A ja odtajnię Wam przepis na pyszną przekąskę - siła tkwi w prostocie :))
Ilość składników dowolna:
Pomidory sparzyć i pokroić na ćwiartki. Czosnek pokroić w drobniutką kosteczkę. Olej lniany przelać do miseczki, dodać oregano, tymianek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać i wylać na pomidory z czosnkiem. Można dodać szczypiorek.
Pycha!

Pozdrawiam serdecznie wszystkich tęskniących, odwiedzających, komentujących...którzy jeszcze nie wyłapali focha na moje milczenie :(
Buziaki :*

ofka63

ofka63 2021-06-01

No fakt, mogłabyś bywac częściej...

zoja54

zoja54 2021-06-01

Wygląda wspaniale, muszę wypróbować ten przepis:)

niusia1

niusia1 2021-06-01

bez tych tymianków to zajadam się tym prawie codziennie;olej lniany z gzikiem i pyrkami ty jadła? pewnie nie -to tylko próbuj,bo nie wiesz co tracisz!

astra40

astra40 2021-06-02

Pyszności Kasiu;)

madu02

madu02 2021-06-03

Wolę z e złotym rzepakowym z malej olejarni tłoczonym na zimno. Może mniej zdrowy, ale smaczniejszy.

xaviera

xaviera 2021-06-06

mniam, pychotka !!!

izolek

izolek 2021-06-06

Libię lniany bo to mój smak dzieciństwa.
Do tych pomidorów jeszcze tylko przypieczona bagietka i gotowe.
Bruschetta palce lizać.

dodaj komentarz

kolejne >