Placki z młodych ziemniaków

Placki z młodych ziemniaków

Polacy na Euro są jak jądra podczas seksu - biorą udział ale nie wchodzą :)))

1 kg młodych ziemniaków, 1 cebula, 2 jajka, 1 łyżka śmietany 18%, 2 łyżki mąki, łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu.
Ziemniaki i cebulę pokroić na małe kawałki, wrzucić do wysokiego naczynia, dodać jajka, sól, pieprz i blendować (ok.2 minut).
Zblendowane ziemniaki wyłożyć na durszlak, umieszczony na misce (garnku) i odcedzić. Wodę z ziemniaków odlać, zostawić skrobię utworzoną na dnie. Ziemniaki przełożyć do miski, dodać skrobię, mąkę i śmietanę (dzięki śmietanie placki będą pulchniejsze i zachowają ładny kolor), wymieszać.
Smażyć na bardzo dobrze rozgrzanym oleju.
Placki z młodych ziemniaków nie powinny być zbyt cienkie.

Pozdróweczki dla wszystkich :*

niusia1

niusia1 2021-06-25

dobra całość Kasiu!

astra40

astra40 2021-06-25

Placuszki wyśmienite!

slawa1

slawa1 2021-07-03

Pyszne ,robiłam wg twojego przepisu.

dodaj komentarz

kolejne >