* 1/2 główka białej kapusty
* jajko
* bułka tarta
* 4 pieczarki
* sól, pieprz czarny i ziołowy
* cebula
* tłuszcz do smażenia
* 1/2 kajzerki
coś innego z kapusty.
Etapy przygotowania
* kapustę pokroić,wrzucić kostkę bulionową i gotować 30 minut,po ugotowaniu przełożyć na sito i osączyć kiedy ostygnie wycisnąć z pozostałej wody.
* cebulkę podsmażyć dodać pokrojone pieczarki,smażyć aż wyparuje sos.
* kapustę można jeszcze posiekać jeśli jest zbyt gruba,dodajemy pieczarki,sól,pieprze,namoczoną kajzerkę i porządnie odciśniętą, ,jajko i mieszamy
* formujemy kotlety obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu
dodane na fotoforum:
ulcia34 2009-08-12
NO CHYBNA NA JUTRO MAM OBIADEK :-))
(komentarze wyłączone)