Kotleciki z porami

Kotleciki z porami

1/2 kg makaronu
15 dag porów
2 jajka
5 dag mąki ziemniaczanej
20 dag tłuszczu
20 dag bułki tartej
sól, pieprz
***
Makaron gotujemy według przepisu, przelewamy zimną wodą, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
Surowe pory oczyszczamy, myjemy, osączamy i bardzo drobniutko kroimy (ja przepuszczam przez maszynkę przed makaronem). Mieszamy z makaronem.
Do masy makaronowo-jajecznej wbijamy jajka, dodajemy mąkę ziemniaczaną, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Z powstałej masy formujemy owalne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na tłuszczu na jasnozłoty kolor.
Podajemy z jajkiem sadzonym.
***
Smacznego :)

dodane na fotoforum:

irogo

irogo 2008-12-09

hm..... takich jeszcze nie jadłam pozdrawiam i zyczę miłego wieczorku :)))

hudy9

hudy9 2008-12-09

Jakie smakołyki!!!!!!!!!!!!

dodaj komentarz

kolejne >