(zrobiłam 99 szt_można policzyć..zawsze jednak robię więcej......aha; jeden rząd inaczej zalepiane to z serem )
krysty 2013-01-18
Można spierać się o to, czy pierogi są naszym wkładem w kulturę kulinarną świata. Prawda – przywędrowały one do kraju nad Wisłą z Dalekiego Wschodu, z Chin przez Mongolię i Rosję. Od tego czasu jednak minęło tysiąc lat. A pierogi zostały. I od tamtych dni zarówno ciasto jak i farsz jest czysto polski. I niech nikogo nie zmylą nazwy. Zarówno litewskie kołduny, jak ruskie pierogi czy mazurskie kartacze są nasze, polskie.
hali11 2013-01-18
Krysiu ja za jakieś dwie, dwie i pół godzimy będę po porcje a brak mi dziś pomysłu na obiad.
krychan 2013-01-18
Same smakolyki tu dzisiaj serwujecie ,
niedawno odwiedzilam Slawka ( piatal ) a teraz u ciebie ulubione moje pierozki..mniam..mniam..
Krysiu zostawilas pare dla mnie ....
mysle ze ...jak jutro wpadne , beda jeszcze ???
Pozdrawiam cieplutko :)))
korka 2013-01-19
Pewnie już nic nie zostało i nie mam po co jechać.
Pozdrawiam :-)