..a może fasolkę na obiadzik...

..a może fasolkę na obiadzik...

z dzisiejszych zbiorów..

sherif

sherif 2016-07-05

chętnie

atiseti

atiseti 2016-07-05

lubię ten czas gdy jest tyle świeżych warzyw i owoców :)
re: jak pogrzebałam w ogórkach to się okazało ze i ja mam duże :)

lucyrka

lucyrka 2016-07-05

bardzo lubie ;))

halka

halka 2016-07-05

Może być....bardzo lubię.

jaworr

jaworr 2016-07-05

Taka świeża... o wiele lepsza niż ze sklepu.....:)

vitaawe

vitaawe 2016-07-05

wspaniale*z podziękowaniami serdeczności śle...:)

alkaa

alkaa 2016-07-05

będzie pycha...ja jutro zrywam...

lidia23

lidia23 2016-07-05

Ty to masz fajnie...wszystko swoje,zdrowe,ekologiczne...i do tego zajęcie na świeżym powietrzu jest:))

pozdrawiam Krysiu i życzę spokojnego wieczoru:)

antoni3

antoni3 2016-07-05

Uwielbiam wszelkie strączkowe...dzisiaj jadłem bób gotowany z działki,a na fasolkę szparagową jeszcze poczekam...u mnie będzie żółta.

bryza

bryza 2016-07-05

Ha ha ha , właśnie miałam :))))))))pozdrowionka :)

pruslu1

pruslu1 2016-07-05

Lubię...
Spokojnej i cieplutkiej nocy.
Kolorowo - bajkowych snów...
Serdecznie pozdrawiam,

krysty

krysty 2016-07-06

źródło witamin i składników odżywczych


Jest bogatym źródłem kwasu foliowego, dlatego powinny ją spożywać kobiety w ciąży. Z kolei wysoka zawartość błonnika sprawia, że może być składnikiem diety odchudzającej. Szparagówka jest niezbędna w diecie chorego na cukrzycę, ponieważ jest nie tylko mało kaloryczna, lecz także ma niski indeks glikemiczny.
Fasolka szparagowa jest odmianą fasoli zwykłej. Pochodzi z Ameryki Środkowej i Południowej, gdzie jest hodowana od ponad 7000 lat. Do Europy sprowadzili ją hiszpańscy żeglarze i pod koniec XVI wieku stała się już popularnym warzywem we Francji ze względu na swoje właściwości odżywcze i lecznicze. Obecnie jest uprawiana w prawie wszystkich krajach świata, głównie azjatyckich, takich jak Chiny, Indonezja i Indie.

sta26

sta26 2016-07-06

Super i może być - pięknego dnia życzę:)

dodaj komentarz

kolejne >