swieze miesko kupione na targu-nie dalo sie zapakowac

swieze miesko kupione na targu-nie dalo sie zapakowac

Podpatrzone za miastem.Moze bedzie zyl,a moze zjedza go.Smutno ma m ine ten biedaczek.

Rosół drobiowy - najlepszy przepis
1. Warzywa myjemy i obieramy.
2. Mieso pluczemy.
3. Cebule rumienimy na brazowo nad palnikiem.
4. Do 2 litrowego garnka wkladamy warzywa, mieso, zrumieniona cebule i wszystko zalewamy woda i czekamy, az calosc sie zagotuje.
5. Gdy rosol sie zagotuje, na wierzchu plywaja tzw. szumowiny - skrecamy kuchenke na najmniejszy ogien, szumowiny delikatnie i dokladnie zdejmujemy i wyrzucamy.
6. Wsypujemy okolo 1/3 lyzki soli i 2/3 lyzki vegety.
7. Rosol zostawiamy na malutkim ogniu, przykrywamy i tak gotujemy okolo godzinki.
8. Po uplywie tego czasu sprawdzamy smak - jesli trzeba doprawiamy sola lub vegeta.
9. Rosol mozna podac tradycyjnie z makaronem (nitki) lub np. z ryzem lub kasza manna - wg fantazji :) Posypujemy natka i podajemy z ugotowana w srodku marchewka.

Rosol jest swietna baza do wielu zup, jesli zostanie, przechowujemy w lodowce, po poprzednim przelaniu przez sitko (aby pozbyc sie kawalaczkow warzyw z vegety).

kris13

kris13 2011-06-18

rosół dobry...ale żal mi tego kogucika ;(

marku67

marku67 2011-06-18

no tu jest moje miejsce,zapraszam :) ====>www.fotofam-krk.pl

zenith

zenith 2011-06-18

Swieze i biedne miesko....pozdrawiam..:)

pyzulak

pyzulak 2011-06-18

Biedaczek, nie wie jeszcze co go czeka..ja osobiście wolę już gotowe porcje na rosolek, bo nie miałabym serca go zabić...:)

waga65

waga65 2011-06-19

Będzie rosół:))

dodaj komentarz

kolejne >