jabłko duże i czerwone. Najlepiej smakują jesienią

jabłko duże i czerwone. Najlepiej smakują jesienią

Zapobiegają nowotworom, wpływają korzystnie na serce, obniżają poziom cholesterolu we krwi, obniżają ciśnienie tętnicze, stabilizują poziom cukru we krwi, zmniejszają apetyt. To tylko niektóre z cudownych właściwości jabłek.

Z dobrodziejstwa jabłek warto korzystać szczególnie zimą (choć niewątpliwie najlepiej smakują późną jesienią). To czas, gdy są one najcenniejsze i najbogatsze w lecznicze składniki. Jednak, aby w pełni czerpać z jabłek dobrodziejstwo, nie wolno grymasić nad jedzeniem ich ze skórą. Bowiem to w niej oraz w gniazdach nasiennych, znajdują się najcenniejsze dla naszego organizmu składniki.

kris13

kris13 2013-09-18

to ja jeszcze dodam,że 2 jabłka zjedzone codziennie zapobiegają przeziębieniom i grypie ;))))

krycha2

krycha2 2013-09-18

To lubie...

asik11

asik11 2013-09-18

o tak...pozdrawiam cieplutko...

hkusz60

hkusz60 2013-09-18

No to lecę na farmę po jabłka...:)))pozdrawiam.

evita

evita 2013-09-19

Bardzo lubię jabłka... dobre jabłka...

trawnik

trawnik 2013-09-19

a u mnie była nasza polska najwspanialsza grucha :)), które uwielbiam :)

dodaj komentarz

kolejne >