4 kg obranych i pokrojonych w kostkę jabłek przesypać 1,20 kg cukru ,dodać 4 łyżki octu ,przemieszać i odstawić na 12 godz. po czym zagotować od czasu do czasu mieszając,nie przypala się ! gotować tak długo aż zgęstnieje,zależy od gatunku jabłek,gęstniejące nakładać do słoiczków i za pasteryzować 10 min. można nie pasteryzować po prostu ,nałożyć gorące i odwrócić słoiczki do góry dnem...
Smacznego!
dodane na fotoforum:
teresa9 2011-08-04
Smakowicie wygląda. Ale u mnie w tym roku owoców jak na lekarstwo. Nawet pojeść nie można. Za to warzywa obrodziły
kot54 2011-08-04
Oj pracujesz i pracujesz...ale pyszne przetwory robisz....
halinag 2011-08-08
TEŻ TAKIE ROBIĘ SMAŻONE ALE WIĘCEJ TARTE..OCET DODAJĘ DO POWIDEŁEK ŚLIWKOWYCH NIE PRZYPALA SIĘ...POZDRAWIAM