[32412663]

Humus domowej roboty ..

Przez noc namoczyć szkalnkę ciecierzycy , rano przepłukać ją i ugotować do miękkości ok 60 min . Odsączyć płyn z ugotowanej ciecierzycy ( zostawić szklankę plynu ). Zmiksować ciecierzycę z dwoma łyżkami pasty tahini , sokiem z pół cytryny ,dwoma ząbkami czosnku , 3 łyżki oliwy , słodka lub ostra papryka ,sól ,pieprz do smaku oraz płyn z gotowania ciecierzycy .

cru73

cru73 2016-12-06

Poproszę przepis.

atiseti

atiseti 2016-12-06

uwielbiam humus i robię go z różnymi dodatkami :)
ostatnio zrobiłam humus z dyni hokkaido z dodatkami jak wyżej, wyszła pyszna i taka bardzo kremowa :)))

kenaj65

kenaj65 2016-12-06

Spróbuję, może przeżyję :)

cru73

cru73 2016-12-06

Dzięki!

krycha2

krycha2 2016-12-06

Nie robiłam nigdy...do odważnych świat należy...spróbować trzeba..

lulka1

lulka1 2016-12-06

ja też pierwszy raz zrobiłam , w porównaniu z tymi na półkach sklepowych nie ma konserwantów i jest tani :)

astra40

astra40 2016-12-06

Pyszny!!! Bardzo lubię :)

styna48

styna48 2016-12-06

Nie znam ale wygląda apetycznie.

ona11

ona11 2016-12-07

ja robiłam z awokado

atiseti

atiseti 2016-12-08

Re: mam tak samo, jak widze taka przecene kwiatow to nie moge przejsc obojetnie tylko musze je uratowac :))))

dosiak

dosiak 2016-12-08

Nigdy nie jadłam...czas spróbować....:)

dodaj komentarz

kolejne >