Humus domowej roboty ..
Przez noc namoczyć szkalnkę ciecierzycy , rano przepłukać ją i ugotować do miękkości ok 60 min . Odsączyć płyn z ugotowanej ciecierzycy ( zostawić szklankę plynu ). Zmiksować ciecierzycę z dwoma łyżkami pasty tahini , sokiem z pół cytryny ,dwoma ząbkami czosnku , 3 łyżki oliwy , słodka lub ostra papryka ,sól ,pieprz do smaku oraz płyn z gotowania ciecierzycy .
atiseti 2016-12-06
uwielbiam humus i robię go z różnymi dodatkami :)
ostatnio zrobiłam humus z dyni hokkaido z dodatkami jak wyżej, wyszła pyszna i taka bardzo kremowa :)))
lulka1 2016-12-06
ja też pierwszy raz zrobiłam , w porównaniu z tymi na półkach sklepowych nie ma konserwantów i jest tani :)
atiseti 2016-12-08
Re: mam tak samo, jak widze taka przecene kwiatow to nie moge przejsc obojetnie tylko musze je uratowac :))))