W tym garnku było aż 8 kg rydzów....
Podaję przepis:
Rydze po cygańsku
Składniki:
2 kg rydzów, 1 szklanka cukru, ½ szklanki oleju, 200ml przecieru pomidorowego Pudliszki,
1,5 szklanki posiekanej cebuli (wg uznania), 0,5 szklanki octu 10%, liście laurowe, ziele angielskie, 1 papryka czerwona (średniej wielkości)- pokrojona w większą kostkę
Rydze umyć i zagotować w osolonej wodzie przez 25- 30 minut. Odcedzić, wystudzić i pokroić w paski. Do garnka wlać olej i dodać cebulę. Dusić (10- 15 minut). Potem wrzucić resztę składników, wymieszać i dusić przez około 20 minut. Gorące przełożyć do słoików i pasteryzować 30 minut.
Życzę smacznego…jest to bowiem fantastyczna sałatka na zakąskę albo na gorąco jako dodatek np. do ryżu.
fridaa 2010-09-27
Mniammmm....pyszne,mimo nocki skusiłam się...
Kolorowych senków.
Dobranoc.
jaworr 2010-09-28
oj to może być smaczne, ale cóż kiedy nie widziałam u nas na targu, żeby ktoś sprzedawał rydze....
dobrej nocy, śpij zdrowo...:))
intma43 2010-09-28
No to ja sobie tylko pomarzę o rydzach, a do przepisu powzdycham...
Na Pomorzu nie ma rydzów ;(((
spider6 2010-09-28
WITAM.!!!
Miluśkiego dzionka życzę...
pomimo deszczu za oknem.
I pozdrawiam cieplutko.;*
alciaxd 2010-09-28
Mniam mniam mniam :))
Bezdeszczowego dzionka życzę :))
kopytka 2010-09-28
smacznie wyglądają...
witam w pochmurny deszczowy dzionek....życzę pogody ducha w ten dzień.
reni50 2010-09-28
przepis zaraz sobie ściągnę, nigdy tak zrobionych rydzów nie jadłam ale chętnie bym skosztowała...
jola74 2010-09-28
super wyglada i pewno tak smakuje ;))
A mozna zrobic to z innymi grzybkami ???
Bo rydzow nie mam ;)
adigonz 2010-09-28
Witam i pozdrawiam serdecznie zycze pieknej pogody bo u mnie leje, no to ja tez leje do kufelka bo co robic,niech sie leje. Georg.
anet36 2010-09-28
Witam .Widać że pyszna. Życzę dużo uśmiechu na wtorkowy dzionek pozdrawiam ciepło:)))
anita591 2010-09-28
Serdecznie pozdrawiam , w ten bardzo deszczowy dzień ale życzę wspaniałego humorku
aniak79 2010-09-28
ja niestety narazie musze unikac grzybkow,ale kiedys sobie odbije jak Zuza podrosnie.
milego dnia:)pozdrawiamy
marcia7 2010-09-28
miłego popołudnia:)
skajka1 2010-09-28
to kiedy można wpaść na degustację .... wyglądają bardzo apetycznie ...
pozdrawiam cieplutko ... :))
laura06 2010-09-28
Witam.!!!
Wesołego wieczorku życzę,
i spokojnej nocy życzę.
A jutro wiele słonka i dobrego humorku.;)*
nnaomi 2010-09-28
wygladaja wysmienicie i napewno tak smakuja :))
pozdrawiam Lucynko :))
elap6 2010-09-28
Apetycznie to wygląda ale skąd wziąść 2 kg rydzow...mam kilka i jutro mam zamiar usmażyć je na masełku :-)))
jasna0 2010-10-02
wspaniale wygląda i pewnie wspaniale smakuje też
wloczek 2010-10-02
Znow cos smakowitego u Ciebie.. :P
olena 2010-10-02
Super..
wie47 2010-10-07
wow ekstra przepisa ..hmmmale te rydze skąd wziąć...u nas najdrożesz są...zobacze w hjakiej cenie ...dam ci znac....ty pewnie swoje uzbiertane pasteryzujesz...ale przepis super musza być dobre...już mam smaka...dzięki za odwiedzinki