ŻEBERKA W KAPUŚCIE KISZONEJ .

ŻEBERKA W KAPUŚCIE KISZONEJ .

Żeberka wieprzowe duszone w kapuście z kminkiem .

Składniki: 80 dag peklowanych żeberek wieprzowych, 20 dag wędzonego boczku wieprzowego, 50 dag kiszonej kapusty, 10 dag cebuli pokrojonej w kostkę, 2 ząbki czosnku, 20 dag włoszczyzny, 200 ml bulionu, 30 ml oleju do smażenia, kminek, liść laurowy, ziele angielskie, czarny pieprz, sól.

Przygotowanie:

Kapustę kiszoną płuczemy, siekamy i wkładamy do bulionu wraz z żeberkami i przyprawami i dusimy. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek, cebulę, czosnek, obraną i pokrojoną włoszczyznę i dodajemy do kapusty. Całość dusimy, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy do smaku i podajemy z ziemniakami piree lub ciemnym wiejskim chlebem.MOJE ŻEBERKA BYŁY ŚWIEŻE WIEC JE PODSMAŻYŁAM.PYCHOTA.

aniajaw

aniajaw 2011-02-15

Rewelacja:) Apetycznie wyglądają:)

aniajaw

aniajaw 2011-02-15

Niech dzisiejszy dzień będzie pełen szczęśliwych chwil :) milutkiego popołudnia:) Pozdrawiam gorąco:)

oliwkas

oliwkas 2011-02-15

FANTASTYCZNE !!!!!! :)

lanta21

lanta21 2018-01-29

pyszne

dodaj komentarz

kolejne >