CIASTO CZEKOLADOWE

CIASTO CZEKOLADOWE

SKŁADNIKI
0,25 DKG SLIWEK SUSZONYCH
0,10 DKG SKÓRKI POMARANCZOWEJ KANDYZOWANEJ
1 i 3/4 ŁYŻECZKI SODY OCZYSZCZONEJ
0 12,5 DKG MIĘKKIEGO MASŁA
0 14 ,5 DKG CUKRU
0, 18 DKG MĄKI
2 DUŻE JAJKA ALBO 3 MNIEJSZE
PÓŁ ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
0 17 DKG CZEKOLADY GORZKIEJ

ŚLIWKĘ POKROIĆ W MNIEJSZE KAWAŁKI ZAGOTOWAĆ Z 250ML WODY DODAĆ POŁOWĘ SKÓRKI POMARANCZOWEJ ZOSTAWIĆ NA KUCHENCE 3 MINUTY ZDJĄĆ Z KUCHENKI DODAĆ 1 ŁYŻECZKĘ SODY WYMIESZAĆ I ODSTAWIĆ DO WYSTUDZENIA
MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM DODAJĄC JAJKA UCIERAC .DODAC MĄKĘ WYMIESZAĄ Z 3/4 ŁYŻECZKI SODY I PÓŁ ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA ,PRZESTUDZONĄ ZALEWĘ ZE SLIWEK WYMIESZAC NA SAMYM KOŃCU WLEWAMY ROZPUSZCZONĄ W KĄPIELI WODNEJ CZEKOLADĘ DOBRZE WYMIESZAĆ CZEKOLADA MUSI BYC CHŁODNA.
CIASTO WLEWAMY DO TORTOWNICY WYŁOZONEJ PAPIEREM DO PIECZENIANA GÓRĘ SYPIEMY POZOSTAŁĄ SKÓRKĘ POMARANCZOWĄ WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA

PIECZEMY 50-60 MINUT

TEMPERATURA PIEKARNIKA 175 ST


SMACZNEGO.

dodane na fotoforum: